Kudarc, avagy ments meg minket a hivatal packázásától

A legutóbbi két darab földhivatali bejegyzésem elutasításának láttán a „luzer” nek kezdem érzeni magam. Hiába próbálom mind a két fél érdekét a legmesszemenőbben biztosítva körüljárni az adásvételek sokszor igencsak rögös útját, és azt szerződésbe foglalni mindazt, ami a feleket védi, valamint figyelembe venni a nagyhatlamú bankok kivánságát is- rendre elbukom az ellenjegyzésen! Azon hogy, hol, mikor és ténylegesen (fizikailag) hol is jegyzem ellen a szerződést. Elsüllyedek az ellenjegyzés Bermuda háromszögében.

Szinte biztos vagyok benne -és nem éredekel, ha ezért egyes földhivatali korifeusok megköveznek, beperelnek, – a földhivatali ügyintézőknek ukázba van adva, hogy minél több kérelmet utasitsanak el, mert akkor a büdzse bevétele nő. Talán már prémiumot is osztanak azoknak, akik mint az ötvenes években, élen járnak sztahonivistákként a 6000 Ft-ok többszöri begyűjtésében.

Mert ugye azt a szerencsételn ügyvédet hiánypotlásra is fel lehetne hivni, vagy csak egyszerűen a mai világ csodájaként számitó telefonon értesíteni, hogy sajtóhiba történt, szaladjon már be a pecséteivel és korrigálja – szerénységem szerint -jogilag nonszensz hibát???

Remélem, a Kamara újonnan megalakult ingatlanszekciója tolmácsolja füstölgésem. És akkor az apeh adatlaporól még egy szavam se volt!!!
Talán legközelebb.

Dr. Sándor Éva

Bp. 2009.07.10