Sűrgős

Úgy érzékelem, hogy hatékony és azonnali megoldásra van szükség. A kar egyre jobban követeli- most már a jelöltek is -lsd. Gergényi Szabolcs jelölt írása- a radikális változásokat.Kollegákkal beszélgetve egyre többet hallani, hogy már költségeket is alig tudja kitermelni rengeteg praxis.

Bánáti Elnök Ur vitainditója az Ügyvédek Lapja májusi számában minden bizonnyal sokakat inspirál arra, hogy hozzászóljanak a gondolatébresztőhöz. Én is ezt teszem.

Számomra fontos lenne az ügyvédi imidzs javítása a médiákon keresztül. Úgy gondolom, hogy megfelelő szakember segitségével kampányszerűen „népszerűsíthetnénk” az általunk végzett munkát és annak tisztességét. Le kell törni azon „zugírászokat”, akik nap mint nap, országos kereskedelmi adókon „ingyen” cégalapítással , az ügyvédi munka degradálásával ( „60.000.-Ft-ért 1 órai munka” stb.) hírdetik magukat. Meg kell tudnia a jogkereső közönségnek,hogy mit jelent az ügyvédi felelősség, mi mindent kell a vállunkon vinni ahhoz, hogy tisztességes munkát végezhessünk. Egyáltalán mit csinálunk, mi végre vagyunk. Itt azonnali fellépés kell, álláspontom szerint ezzel várni nem lehet!
Világ életemben tanulás párti voltam, ezért is örülök annak, hogy a BÜK Oktatási Bizottságában dolgozhatom. A létszám gond megoldásánál a mínőségbiztosítás mielőbbi bevezetését, és a kredit rendszer meghonosítsát szorgalmazom. Szerencsére nem vagyok ezzel egyedül és biztos vagyok benne, hogy ezekkel a lépésekkel oldhatnánk azokon a gondokon, amelyeket a bevezetőben emlitettem. Tudom, hogy rengeteg munkával járó feladat ez és azt is, hogy kizárólag a kar egyetértésével szabad kialakitani a megfelelő rendszert. Ez időbe telik. Mi most Budapesten kísérleti jelleggel elinditjuk az ügyvédi továbbképzés csiráját Ügyvéd Akadémia néven. Belevágunk. Bele kell vágni, nem ülhetünk tétlenül, míg ügyvédi segélyezésről kell majd beszámolni e lap hasábjain.

Nyilván a jogi karok kibocsátó kapacitására nincs közvetlen, talán még közvetett hatásunk sem. Magunkak kell segiteni magunkon! Nem elég beszélni, írni róla, eredményeket kell felmutatni. Én ezt várom a MÜK új vezetésétől.

Dr. Sándor Éva