Torz tükör

Számomra visszatetsző írást olvastam egy ügyvédeknek szóló lapban. Szeretném megosztani az olvasókkal. Biztos sokan vannak, akik nem értenek velem egyet- de ettől vagyunk különbözőek. De hátha van olyan is, aki ugyanúgy érez, érzett, mint én, amikor ezt a két oldalt elolvastam.

A cikkben arról van szó, hogy egy magára adó és jó ügyfélkört kiszolgálni kívánó pályakezdő-és itt hangsúlyt tennék a pályakezdőre- hogyan, mivel, miként rendezi be saját irodáját.

Azzal maximálisan egyetértek, hogy az iroda választásnál sok szempontot kell figyelembe venni: jó megközelíthetőség, parkolási lehetőség, lehetőleg jó karban levő ház, jó felszereltség. Én is így választok, választottam, nincs is ezzel semmi kifogásom.

A cikkben szereplő kolléganők és az azt jegyző kolléga szerint, már szakvizsga előtti időszakban érdemes meglelni a megfelelő helyiséget, (lakást) amit azután saját képünkre tudunk felújítani, berendezni és a vizsga után megnyitni. Olyan hely kell, ahol az ügyfél jól érzi magát-ezzel maximálisan egyet kell, hogy értsek- ahol netán még kutyát is fogadni tudunk, ahol biedermeier bútorainkat (ha van olyan) elhelyezhetjük és kialakíthatjuk a 21. századi infrastruktúrát.
Hát, nem tudom, hány kezdő ügyvéd áll ilyen jól?!

Ha leülök és osztok szorzok, igencsak hatalmas tőkére, (hitelre) van szükség egy ilyen kaliberű(budai) iroda megvásárlása, és berendezése során. Valóban a bérleti díjak magasak, érdemesebb a hitelre vásárolni. Hisz ha lecseng a kölcsön, az enyém lesz az ingatlan. Egy olyan nagyságú, fekvésű, berendezésű és felépítésű iroda, mint ami a cikkben szerepel, olyan havi törlesztést igényel, amit úgy hiszem, nemcsak egy pályakezdő, de még egy „sztár” ügyvéd is nehezen tud kitermelni. Most vagy én vagyok kishitű, és pancser vagy …..?

Dr. Sándor Éva

2009.09.21